2 nieuwe manen bij Uranus

Astronomen hebben bij de planeet Uranus twee nieuwe manen ontdekt. Met een doorsnee van twaalf tot zestien kilometer zijn het de kleinste van de 24 manen die tot nu bij de gigantische gas planeet werden gevonden. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vrijdag bekendgemaakt.

(meer…)

Lees verder 2 nieuwe manen bij Uranus

Er komt een einde aan de sonde Galileo

Zondag komt er een einde aan de 14 jaar lange durende missie van de Amerikaanse Galileo, een van de meest succesvolle ruimtemissies ooit. Galileo duikt de atmosfeer van de planeet Jupiter binnen en wordt daar dan verpletterd door de hitte en de druk. Dat zou nog interessante informatie over de planeet moeten opleveren. Galileo werd in 1898 gelanceerd door het ruimteveer Atlantis. Na twee scheervluchten langs de Aarde en een langs Venus werd het tuig richting Jupiter geslingerd. Onderweg maakte het nog foto’s van enkele asteroïden, de eerste keer dat zoiets van dichtbij gebeurde.

(meer…)

Lees verder Er komt een einde aan de sonde Galileo

NASA gaat weer ruimteveren lanceren

NASA gaat volgend voorjaar weer ruimteveren lanceren. De NASA heeft door het ongeluk voor de veiligheid geen ruimteveren meer gelanceerd. Als volgend jaar de ruimteveren weer de lucht in gaan, worden er minder mensen meegebracht.

(meer…)

Lees verder NASA gaat weer ruimteveren lanceren

End of content

No more pages to load