De Venusovergang komt eraan!

Binnenkort, op dinsdag 8 juni 2004 doet zich een zeldzaam verschijnsel voor: de planeet Venus schuift precies voor de zon langs. Een minizonsverduistering dus, niet door de maan, maar door Venus. En het mooie is dat deze Venusovergang van begin tot eind vanuit Nederland zichtbaar is!

(meer…)

Lees verder De Venusovergang komt eraan!

André Kuipers terug in Nederland

De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers is terug in Nederland. Hij landde om 17.30 uur op Schiphol, waar zo’n honderd mensen hem verwelkomden. Na zijn terugkeer op Aarde op 30 april verbleef hij twee weken in quarantaine in het Russische kosmonautencentrum.

(meer…)

Lees verder André Kuipers terug in Nederland

Chandra observeert gewelddadige verleden van sterrenstelsel

Een paar astronomen hebben een zwart gat bekeken dat het middelpunt van een afgelegen sterrenstelsel vormt. Het middelpunt van het afgelegen sterrenstelsel is enorm gevaarlijk door het zwart gat dat heel erg veel magnetische ringen heeft en nog veel meer, deze hebben zeker honderden miljoenen jaren sporen achter gelaten.

(meer…)

Lees verder Chandra observeert gewelddadige verleden van sterrenstelsel

Opportunity wacht op beslissing NASA

De komende week word er een belangrijke beslissing genomen door de NASA. De NASA beslist of Opportunity, één van de Marsrovers, in de krater Endurance zal moeten afdalen. Wetenschappers weten dat het de rover’s dood kan betekenen. Doen? Of toch niet?

(meer…)

Lees verder Opportunity wacht op beslissing NASA

Eerste exoplaneet gefotografeerd

Astronomen zeggen een exoplaneet te hebben gefotografeerd. Dit is voor het eerst dat ze een planeet buiten het zonnestelsel hebben gefotografeerd, oftewel een exoplaneet. De astronomen gebruikte alhoewel een zeer riskante periode waarbij ze objecten uit het licht van een ster kunnen halen.

(meer…)

Lees verder Eerste exoplaneet gefotografeerd

End of content

No more pages to load