Marsrover Spirit stuurt nieuwe foto’s in kleur

Marsrover Spirit is bezig met een tocht in de Gusev krater, bij de Columbia Heuvels. Onderweg is één van haar motoren kapot gegaan, maar verder functioneert het onderzoeksvoertuig nog perfect. De rover heeft ondertussen ontdekt dat er water in de Gusev krater moet zijn geweest, dit vanwege de zoutafzettingen aan de rand van de krater.

(meer…)

Lees verder Marsrover Spirit stuurt nieuwe foto’s in kleur

Meteoriet slaat in in Nieuw-Zeelands huis

Volgens de Nieuw-Zeelandse televisiezender, genaamd TV1, is er in een Nieuw-Zeelands huis een meteoriet van 1,3 kilo aangetroffen. Dit geval vond plaats in de stad Auckland. Volgens de bewoonster Brenda Archer had ze een harde klap gehoord en had het huis zich daarna met stofwolken gevuld.

(meer…)

Lees verder Meteoriet slaat in in Nieuw-Zeelands huis

Venusovergang goed te zien

In Nederland is de zeer zeldzame Venusovergang goed te zien geweest. De planeet Venus schoof in zes uur voor de zon langs. Het verschijnsel was tussen 07.19 en 13.23 uur te zien. Het was 122 jaar geleden voor het laatst te zien. De minizonsverduistering was zichtbaar als een zwarte vlek op de zon.

(meer…)

Lees verder Venusovergang goed te zien

Zeldzame mini-eclips zichtbaar

Vanmorgen is er bij helder weer tussen 07.19 uur en 13.23 uur een zeldzaam verschijnsel te zien. De planeet Venus schuift dan voor de zon langs. Een zogeheten Venusovergang werd voor het laatst in 1882 waargenomen.

(meer…)

Lees verder Zeldzame mini-eclips zichtbaar

SOHO ziet Venus naderen

Op 8 juni zal Venus over de Zon trekken. Dit heet een Venusovergang. De laatste keer dat dit gebeurde was ongeveer 120 jaar geleden. De SOHO satelliet laat een beeld zien van de zon, samen met Venus.

(meer…)

Lees verder SOHO ziet Venus naderen

Robots kunnen Hubble redden

De Hubble Space Telescope, die ten dode werd verklaard door de NASA en niet meer verdergaat krijgt waarschijnlijk hulp van robots! Dit plan is opgezet door de chef van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Sean O’Keefe.

(meer…)

Lees verder Robots kunnen Hubble redden

Stormen en verige wolken op Saturnus

Cassini heeft weer een nieuwe foto van de gasreus Saturnus gemaakt. Op de foto zijn wolkenbanden met hevige stormen te zien. Dit is al het zoveelste plaatje deze week van Cassini, de verdere weken zal dit zich blijven aanhouden.

(meer…)

Lees verder Stormen en verige wolken op Saturnus

End of content

No more pages to load