NASA lanceert op 12 januari Deep Impact sonde

Op 12 januari zal de Deep Impact sonde gelanceerd worden. De sonde zal een 360 kilo wegend projectiel op komeet Tempel 1 laten inslaan die daarbij een krater vormt. Zo wil de ruimtevaartorganisatie de kans krijgen om het binnenste gedeelte van de komeet te onderzoeken.

(meer…)

Lees verder NASA lanceert op 12 januari Deep Impact sonde

Asteroïde MN4 vormt geen bedreiging meer

Volgens wetenschappers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vormt de asteroïde MN4 geen bedreiging meer. De asteroïde, die een grootte heeft van ongeveer 400 meter, leek op een mogelijke ramkoers met onze Blauwe planeet te liggen. Maakt u zich geen zorgen, want MN4 zal de aarde volgens de laatste berekeningen niet raken.

(meer…)

Lees verder Asteroïde MN4 vormt geen bedreiging meer

Bemanning ISS heeft weer voldoende voedsel

Russische ruimtevaartautoriteiten hebben vanmorgen bekend gemaakt dat de Progress M-15 succesvol is gekoppeld aan het International Space Station. Het vrachtschip heeft voor ruim 112 dagen eten bij zich. De Progress M-15 bracht ook nog een aantal andere dingen mee, zoals water, brandstof, zuurstof en een paar kerstgeschenken.

(meer…)

Lees verder Bemanning ISS heeft weer voldoende voedsel

NASA klaar om Deep Impact sonde te lanceren

NASA heeft aangekondigd dat het op 12 januari 2005 de Deep Impact ruimtesonde wil lanceren. De 360 kilo wegende sonde zal zich op komeet Tempel 1 inslaan en zo een krater vormen. Zo wil de ruimtevaartorganisatie de kans krijgen om het binnenste gedeelte van de komeet te onderzoeken.

(meer…)

Lees verder NASA klaar om Deep Impact sonde te lanceren

Nieuwe aanwijzing voor water op planeet Mars

NASA meldt dat marsrover Spirit een nieuw mineraal heeft ontdekt dat erop wijst dat er in het verleden water aanwezig was op planeet Mars. “Wetenschappers, die het mineraal goethiet noemen, is herkend tijdens een onderzoek van Spirit”, aldus het Jet Propulsion Laboratory (JPL).

(meer…)

Lees verder Nieuwe aanwijzing voor water op planeet Mars

Alle Cassini foto’s van week 50

In de Cassini update van deze week zien we dit keer 5 nieuwe foto’s. Om te beginnen zijn de resultaten van de fly-by lang Iapetus mooi. We zien dit keer verschillende kanten van de maan en nog veel meer. Ook wierp Cassini zijn camera op het ringensysteem van Saturnus, wat resulteerde in prachtige plaatjes.

(meer…)

Lees verder Alle Cassini foto’s van week 50

Meteorenzwerm Geminiden in aantocht

De bekende meteorenzwerm de Geminiden is in de nacht van 13 en 14 december te zien aan de nachtelijke sterrenhemel in het oosten. Doordat het op 12 december nieuwe maan is, zijn de omstandigheden goed om de zwerm te bekijken.

(meer…)

Lees verder Meteorenzwerm Geminiden in aantocht

Huygens-sonde klaar voor landing op Titan

De Europese Huygens-sonde is volgens de laatste systeemcontroles gereed voor de landing op maan Titan, die op 14 januari volgend jaar zal plaatsvinden. De sonde zal voornamelijk metingen gaan verrichten op de mysterieuze maan. Ook zullen we foto’s kunnen verwachten van het nog onbekende oppervlak van de maan.

(meer…)

Lees verder Huygens-sonde klaar voor landing op Titan

De buitenkant van de B-ring

Er is weer in een nieuw plaatje gemaakt door de Cassini sonde. Deze keer heeft hij een foto gemaakt van de buitenkant van de B-ring met subtiele details. De ringen lopen zo mooi gelijk, dat er geen misvormingen te zien zijn.

(meer…)

Lees verder De buitenkant van de B-ring

Pijl op het oppervlak van Titan

Cassini wetenschappers zijn nu begonnen met het oppervlak te onderzoeken van Titan aan de hand van de foto’s die onlangs tijdens de fly-by werden genomen. Om de grootste maan van Saturnus, Titan, te begrijpen hebben zij een interessante pijlpuntvormige eigenschap gevonden, die in het centrum te zien is op de radarfoto.

(meer…)

Lees verder Pijl op het oppervlak van Titan

End of content

No more pages to load