Enorme explosie boven Nieuw Zeeland, waarschijnlijk meteoriet

Mensen uit Nieuw Zeeland werden vanmorgen op een verassende manier wakker gemaakt. Er volgde een grote explosie boven Wairoa, Nieuw-Zeeland. De explosie werd ook in de districten Mahia, Otemaori, Lake Waikaremoana gehoord.

Volgens sergeant Chris Flood van de politie van Wairoa was de knal te horen rond 3:40 ’s ochtends. Mensen belde onmiddellijk de politie. “We hoorde een enorme knal en we zagen de hele lucht oplichten”, aldus verschillende bewoners. Een functionaris van het Departement of Conservation Aniwaniwa dacht dat het een LPG fles was die explodeerde. “Ik weet zeker dat het geen geweerschot was”. Andere dachten dat het om een plaatselijke aardbeving ging.

Astronoom Kay Leather van het Carter observatorium zegt dat de knal waarschijnlijk van een meteoriet kwam die de atmosfeer binnenkwam. “De afgelopen dagen zijn er veel meldingen geweest over waarschijnlijke meteorieten, rond het Noordelijk Halfrond, waaronder Portugal en Washington”. Ook vannacht zijn er verschillende meldingen geweest uit het noordelijk en zuidelijk halfrond, aldus Leather.

Bron: NZ New-Zealand News