Enorme meteoor waargenomen boven Texas

Op 27 juni, in de vroege morgen om kwart over vier zag een medewerker van een petrochemische fabriek in Texas City, VS, de hemel ineens heel erg oplichten op één van de camera’s van het bedrijf.

Meteen daarna zag hij een zeer heldere streep in de lucht. Hij rende daarna naar buiten en zag een heldere, kleurige meteoor de lucht door schieten van west naar oost op een grote hoogte. Ook andere werknemers en collega’s zagen deze bijzondere meteoor door de lucht razen.

Op diezelfde tijd liep een andere werknemer in Texas City, naar zijn auto toe en zag opeens ook het object. Hij beschreef het ook als een heldere meteoor, net zo fel als volle maan. Het had een soort nevelige kop, net als een komeet. Achter de meteoor kwamen strepen van blauw, rood, geel en groen, die net op een staart van een komeet leken. Hij beschreef het object als een groot verschijnsel, groter als een vliegtuig en op een lage hoogte.

De meteoor blijkt zeer hoog boven de hemel te zien zijn geweest en bleek uit de atmosfeer van de Aarde te schieten en daarna te verdwijnen.