Man opgeschrikt door voorbijgaande meteoriet

Denis Lakic uit de plaats Terang denkt dat een meteoriet langs hem zoefde, een keer op een vroege morgen vorige week. Nu vertelt hij zijn verhaal over het rare verschijnsel en laat het kleine meteorietje zien.

Hij werd opeens wakker doordat zijn kat in de boom zat en liep naar buiten om zijn hond vast te binden, en toen opeens hoorde hij een zoevend geluid. “Er viel iets met een klap op de grond, een paar meter van mij af”, zei de heer Lakic. “Het was op dat moment nog pikdonker, dus ik kon niks zien, dus ik ging weer naar bed en kwam er weer uit om zeven uur ’s morgens. Ik liep naar de plek waar het voorwerp die nacht viel, en zag een gat in de grond van een halve meter. Ik pakte een schep en ging in de grote en diepe kuil graven.

De heer Lakic zei dat het om een diagonale rots gaat, suggererend dat het de grond geraakt had uit een bepaalde hoek. Hij zei dat het object ongeveer 7 pond woog, zeven of acht centimeter groot en had een bruin roodachtige kleur. Een woordvoerder van het Meteorologisch Instituut zei dat zij wel verschillende meldingen kregen over meteorieten. “Ik weet wel dat iedere ongeveer om 30 miljoen jaar er een hele grote inslaat en ons allemaal vernietigt”, aldus de woordvoerder.