Buitenaards object was kleine redding van woud Tunguska

Het team van onderzoekers dat tot 5 augustus 2004 een onderzoek deed in het Tunguskawoud zegt dat de oorzaak van de enorme explosie in 1908 kwam door een UFO en een meteoriet. De UFO met buitenaards leven zal de meteoriet tegen hebben gehouden zodat het niet op de Aarde terecht kwam. Daarbij zijn de inzittenden, dus ‘aliens’ zelf omgekomen en later stortte de brokstukken van de UFO neer. De onderzoeker Yuri Labvin zegt dat dit de bizarre conclusie is van de gebeurtenis die 96 jaar geleden plaatsvond.

Volgens een team van onderzoekers zijn de platgeslagen bomen in Toengoeska niet veroorzaakt door een neerstortende meteoriet. Het team is richting Evenkia, het centraalste deel van Kranoyarsk gegaan om bewijs te vinden over de technologische oorsprong van dit fenomeen.

Op 30 juni, in het jaar 1908 explodeerde er boven het Toengoeska-oerwoud, nu bekend als de Evenkia, een object waardoor alle bomen in het oerwoud platgedrukt werden. De explosie had een kracht van 10 tot 15 megaton aan TNT. De bekendste verklaring voor het fenomeen is dat er toen der tijd een meteoriet boven het woud explodeerde. De bomen in een straal van 50 meter waren allemaal met de grond gelijk gemaakt en in een straal van 600 kilometer vanaf de explosie werden ramen van huizen ook gebroken aangetroffen. De lucht was weken daarna zo helder in Europa en Rusland dat je ’s nachts gewoon een boek kon lezen. Een inslagkrater is nooit gevonden.

De onderzoekers denken dat het absoluut geen meteoriet is geweest maar een ontploft buitenaards ruimteschip. “We willen fysieke bewijzen vinden dat er geen meteoriet maar een buitenaards ruimteschip explodeerde”, aldus de expeditieleider Yuri Labvin bij de Tunguska Space Phenomenon public foundation.

Veertien expeditieleden gaan nabij het dorp Poligus en de Toengoeska rivier met metaaldetectoren het ruimteschip zoeken. Het zoekgebied bevindt zich zo’n 500 kilometer ten westen van het gebied waar eerdere expedities naar meteorietfragmenten plaatsvonden.

Volgens Labvin zijn er satellietfoto’s aanwezig die metalen brokstukken tonen in het aangegeven gebied. Dit kan erop wijzen dat er een catastrofe heeft plaatsgevonden van technologische aard. Het team zal 5 augustus terugkeren naar Kranoyarsk met eventuele vondsten van brokstukken en meer.

Bron: Physorg