Bosbranden over de hele wereld door asteroïdeninslagen?

Toen een enorme asteroïde 65 miljoen jaar geleden insloeg op de Aarde begon een tijd van rampzalige gebeurtenissen die geen mens wil meemaken. Deze tijd betekende het eind voor de dinosaurussen en later ook voor 75 procent andere soorten op Aarde. Heet puin regende letterlijk vanuit de hemel op Aarde en begon honderden bosbranden te creëren over de hele planeet.

Wetenschappers van het Zuidwestelijke Onderzoeksinstituut zijn een machine aan het maken waarbij gemeten kan worden hoe groot een inslag van een ander hemellichaam ergens op Aarde moest zijn om grote (bos)branden te veroorzaken. Een asteroïde die een krater vormt van 85 kilometer groot kan een grote brand vormen over één continent en een inslagkrater van 135 kilometer groot kan grote branden over de hele wereld veroorzaken. Dit zal velen slachtoffers kunnen veroorzaken.

Wetenschappers zeggen dat er 65 miljoen jaar geleden een grote asteroïde van 10 kilometer groot is ingeslagen op het schiereiland Yucatán. Deze asteroïde maakte een begin aan alle rampzalige branden en gebeurtenissen over de hele wereld. Deze inslag betekende het einde voor alle dinosaurussen en voor 75 procent van alle levensvormen en plantvormen op Aarde.

Grote inslagen hebben vaak catastrofale en rampzalige gevolgen voor de Aarde en de mensheid. Het stof dat vrij komt bij een inslag van een groot hemellichaam op Aarde is enorm groot, net zoals toen, 65 miljoen jaar geleden, toen alle dinosaurussen omkwamen.

Bron: Universe Today