Grootste meteorietveld ter wereld gevonden in Egypte

Een groot team van Franse en Egyptische Wetenschappers zeggen dat ze het grootste meteorietveld ter aarde hebben gevonden. Duizenden satellietfoto’s laten meer dan honderd neergestorte meteorietsporen zien in het gebied bij de grens tussen Egypte en Libië.

“Het team heeft inmiddels al 13 meteorietinslagen gevonden en verwacht er nog meer”, aldus een woordvoerder van het Franse onderzoek centrum CNRS. De wetenschappers zeggen dat dit de resten zijn van een grootste meteorietenregen die de aarde trof, circa 50 miljoen geleden. Ze sloegen in op 5.000 vierkante kilometer van het aard oppervlak. Het gevolg hiervan zijn grote kraters. Hierbij gaat het om kraters die variëren van 20 meter tot 1 kilometer in diameter. Resten van verschillende meteorieten zijn volgens hen 80 meter onder de grond begraven.

Het vorige record stond op naam van een Argentijns meteorietveld, die slechts 60 vierkante kilometer is. De nieuwe vondst is belangrijk omdat men zo meer te weten kan komen over het lot van in stukken gebroken meteorieten. Volgens de Wetenschappers moet dit Egyptische meteorietveld door meerdere meteorieten gevormd zijn.

Bron: Pravda