Alle Cassini foto’s van de afgelopen week

In de wekelijkse Cassini update zien we dit keer drie nieuwe foto’s van de Amerikaanse ruimtesonde Cassini. Lees snel verder voor de foto’s en informatie.

Op de eerste foto zien we de onrustige atmosfeer van planeet Saturnus. In het bovenste gedeelte zien we enkele stormen, deze stormen woedde rond midden september op Saturnus. De foto is op 18 september 2004 genomen door de Narrow Angle Camera van Cassini. Dit keer bedroeg de afstand tussen de planeet en de sonde 8,3 miljoen kilometer. De schaal van de foto is 49 kilometer per pixel.

Op deze foto zien we de zwaar bekraterde en koude maan Tethys. De maan is 1060 kilometer groot en bestaat voornamelijk uit ijs. De Narrow Angle camera fotografeerde Tethys op 23 september 2004, op een afstand van 7,9 miljoen kilometer. De schaal van het plaatje is 48 kilometer per pixel. Het contrast is is een beetje versterkt, om details beter naar voren te laten komen.

Op het derde en laatste plaatje van deze week zijn opnieuw enkele stormen te zien. De stormen woedden in midden september van dit jaar. De 499 kilometer grote maan Enceladus, die voornamelijk uit ijs bestaat, is in het onderste gedeelte van de foto te zien.

Bron: Planetary Photojournal