Zeebeving Azië verstoort rotatie van de aarde

Opmerkelijk nieuws, want volgens geophysicist Richard Gross van de NASA heeft de zeebeving in Azië invloed gehad op de rotatie van de aarde. Het effect hiervan is dat de aarde drie microseconden per dag sneller is gaan draaien.

Door het verschuiven van de twee tektonische platen op aarde, is de blauwe planeet compacter geworden en ongeveer 2 ½ centimeter gekanteld. Dit heeft alles te maken met het evenwicht van onze aarde.

Het effect is niet merkbaar en zal ook vrijwel geen gevaar vormen voor de aarde in de toekomst van de planeet.

U heeft het vast wel ergens gelezen, gehoord of gezien. Op zaterdag 25 december rond 14.15 uur veroorzaakten verschillende zeebevingen in het zuiden van het continent Azië, enorme vloedgolven. De meer dan 10 meter hoge golven veroorzaakte een grote chaos in de landen die om de Indische Oceaan liggen. Volgens verschillende nieuwsbronnen zijn er al meer dan 90.000 doden geteld, waaronder 4 Nederlanders. Meer dan een miljoen mensen zijn dakloos, hetzelfde aantal heeft geen voedsel of drinken meer, en meer dan de helft heeft zijn familieleden verloren.

Inmiddels kunt u vrijwillig geld storen op giro 555. Al het geld zal gebruikt worden voor de wederopbouw van onder andere India, Sri Lanka, Sumatra, Indonesië en Thailand.

Bron: CNN