Mars staat dicht bij de Aarde

De planeet Mars zal in de nacht van zaterdag op zondag op een afstand van 69,4 miljoen kilometer staan. Dat is heel dichtbij. Gemiddeld bedraagt de afstand tussen Mars en de Aarde 225 miljoen kilometer.

(meer…)

Lees verder Mars staat dicht bij de Aarde

Taikonauten weer terug op Aarde

De Chinese capsule Shenzou VI met twee taikonauten aan boord is geland op Aarde. Dat heeft de Chinese overheid meegedeeld. De twee taikonauten verbleven vijf dagen in de ruimte. Hun capsule is zondagavond geland in het noorden van China.

(meer…)

Lees verder Taikonauten weer terug op Aarde

Japan doet een geslaagde test!

De Japanse ruimtevaartorganisatie meldt dat ze een geslaagd experiment heeft uitgevoerd met een supersonisch vliegtuig. De test vond plaats in Australië, met een klein onbemand toestel dat werd gelanceerd door een raket.

(meer…)

Lees verder Japan doet een geslaagde test!

Lancering Cryosat mislukt

De lancering van de Europese onderzoekssatelliet Cryosat door een Russische Rocket-draagraket is mislukt. Blijkbaar is de tweede trap van de drietrapsraket niet losgekomen. De satelliet en de raket zijn neergestort in zee in de buurt van de Noordpool.

(meer…)

Lees verder Lancering Cryosat mislukt

Sojoez aan ISS gekoppeld

De Sojoez-capsule met ruimtetoerist Gregory Olsen aan boord heeft zich maandagochtend vastgehecht aan het internationaal ruimtestation ISS. Naast Olsen zijn nog twee astronauten aan boord die de huidige bemanning moeten vervangen.

(meer…)

Lees verder Sojoez aan ISS gekoppeld

Tiende planeet heeft ook een maan!

De onlangs tot tiende planeet in het zonnestelsel uitgeroepen Xena heeft een maan. Dat zeggen Amerikaanse astronomen na verder onderzoek. Xena werd twee jaar geleden opgemerkt en werd in juli verheven tot status van planeet. Ze staat drie keer verder van de zon dan Pluto, maar is groter.

(meer…)

Lees verder Tiende planeet heeft ook een maan!

Weer ruimtetoerist de ruimte in

Zaterdagmorgen is van op de lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan een bemande Sojoez-cabine gelanceerd naar het Internationaal Ruimtestation (ISS). Aan boord vliegt de twaalfde bemanning van het station mee, een Amerikaan en een Rus.

(meer…)

Lees verder Weer ruimtetoerist de ruimte in

End of content

No more pages to load