Plannen NASA komen in gevaar

De ambitieuze plannen van president Bush voor de ruimtevaart dreigen in het water te vallen door geldgebrek. Bush zei twee jaar geleden dat er weer mensen naar de maan moeten en later zelfs naar Mars.

(meer…)

Lees verder Plannen NASA komen in gevaar

Waar zijn de kraters op planetoïde Itokawa?

Niemand die het weet. De Japanse robotsonde Hayabusa is enige tijd geleden aangekomen bij deze Aardscherende planetoïde en zendt afbeeldingen terug die een oppervlak tonen dat op geen enkel ander tot nog toe gefotografeerd object in ons Zonnestelsel lijkt — een oppervlak dat mogelijk geheel vrij is van inslagkraters.

(meer…)

Lees verder Waar zijn de kraters op planetoïde Itokawa?

Russische astrologe grijpt naast 300 miljoen

Een rechtbank in Moskou heeft besloten de zaak van Russische astrologe tegen de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA te annuleren. De zaak draait om de inslag van de ‘impactor’ van de ruimtesonde Deep Impact. Het moederschip liet op 4 juli 2005 een projectiel met een massa van 370 kilogram los, waarna deze insloeg en een krater vormde op de komeet Tempel 1. Doordat de baan van de komeet enkele centimeters veranderde, eiste de astrologe een bedrag van 300 miljoen dollar van NASA.

(meer…)

Lees verder Russische astrologe grijpt naast 300 miljoen

Venus Express gelanceerd

Op de Russische lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan is woensdagmorgen om 04.33 uur CET de Europese onbemande ruimtesonde Venus Express gelanceerd. De lancering stond gepland voor 26 oktober, maar werd toen vanwege technische problemen uitgesteld.

(meer…)

Lees verder Venus Express gelanceerd

China wilt eerder dan NASA naar de maan

Als het de Chinezen meezit, landen ze op de maan voor alweer de Amerikanen terugkeren. Dat zegt een vooraanstaand Chinees wetenschapper in een krant. De Chinezen willen rond 2017 een bemande landing maken op de maan. Dat is een jaar voor het streefdatum van de Verenigde Staten. Zowel China als de Verenigde Staten moeten wel nog raketten bouwen om de vlucht tot een goed einde te brengen.

(meer…)

Lees verder China wilt eerder dan NASA naar de maan

End of content

No more pages to load