Landing Space Shuttle afgelast!

Vandaag zou eigenlijk de Space Shuttle landen op het Kennedy Space Center, maar het is afgelast door laaghangende bewolking boven het Kennedy Space Center. De landing is gepland voor morgen.

Hitte kan tot 1 600 graden oplopen
Het ruimteveer zal in een hoek van 40 graden met zijn staart eerst de atmosfeer binnendringen. Door de wrijving ontstaat een hitte die kan oplopen tot 1.600 graden Celsius. De tegels aan de onderkant van het ruimteveer moeten die hitte opvangen. Meteen zal ook blijken of de herstellingen die in de ruimte werden uitgevoerd, gelukt zijn.

[11.15 uur] We stoppen nu met de live covering over de landing van de Space Shuttle. Kom morgen terug en dan landt de Space Shuttle zeker!
[11.05 uur] Landing weer uitgesteld! Er zijn nog steeds laaghangende wolken boven Florida. Morgen kan de Space Shuttle landen om 11.08 uur of om 12.50 uur op het Kennedy Space Center. Als het niet kan in Florida word de Space Shuttle op de grond gehaald in Californië. De Shuttle kan ook om 12.30 uur landen in New Mexico.
[10.53 uur] Vluchtbegeleider Leroy Cain krijgt de laatste melding over de weeromstandigheden voordat hij het ‘go / no go’ gaat geven aan de Discovery om de ontbranding te maken waardoor de Space Shuttle Discovery naar de Aarde zal keren.
[10.45 uur] De officials zijn nog steeds bezig met het weer om te bepalen of de Discovery kan landen op het Kennedy Space Center om 12.22 uur.
[9.18 uur] De laatste ontbrandingsmogelijkheid voor het afbreken van de omloopsbaan is vandaag om 11.15.08 uur. Als er tegen die tijd nog geen ‘go’-signaal gegeven is voor de ontbranding moet de Shuttle ergens anders landen. De motoren aan de staart van de Discovery branden drie minuten en acht seconden, waardoor de Shuttle zo’n 91 meter per seconden zal afremmen en dan één uur lang zal zweven rond de Aarde. De allerlaatste mogelijkheid tot de lading brengt ze dan een paar seconden voor 12.12 uur op baan 15 aan de grond.
[9.17 uur] Landing uitgesteld: Lage wolken dat het zicht van de commandant Eileen Collin kunnen hinderen. De Shuttle zou nog een keer om de Aarde draaien en waarschijnlijk om 12.22 uur landen.
[9.15 uur] De NOS zendt vanaf 10.00 uur ook de landing live uit. Op RTL5 begint het al om 9.30 uur.
[9.05 uur] De live covering is begonnen.