Landing Space Shuttle morgen!

De Space Shuttle Discovery kon vandaag niet landen op onze planeet Aarde. Door slecht weer in Florida kan de Space Shuttle morgen pas de dampkring binnenkomen en op Cape Canaveral of op andere plekken landen. Door het slechte weer werd de landing eerder vandaag ook al eens uitgesteld.

Om 11:08 werd vertelde vluchtbegeleider Leroy Cain de bemanning van de Discovery dat het weer op het moment “go” was, en dat de voorspellingen ook niet slecht waren, maar dat de shuttle toch een “no go” kreeg omdat het weer te dynamisch was. De wolken waren er in de vroegte bij het ‘go /no go’ tijdstip van de eerste landing en trokken daarna weg. Ze kwamen terug en gingen weer weg. Men ging het niet riskeren dat op het moment van landing er weer lage bewolking op zou zetten die het zicht van commandant Eileen Collin zou verhinderen, die de shuttle handmatig zou landen.

Morgenvroeg rond zal waarschijnlijk de eerste Shuttle sinds de Columbia ramp landen op het Kennedy Space Center, oftewel de eerste shuttle in 2,5 jaar. Zeven bemanningsleden zullen morgen hopelijk veilig aankomen in de Amerikaanse staat Florida. Discovery kan op de volgende tijden en plaatsen morgen landen:

  • 11.07 uur aan het Kennedy Space Center
  • 12.39 uur aan het White Sands, New Mexico
  • 12.43 uur aan het Kennedy Space Center
  • 14.12 uur aan het Edwards AirForce Base, Californië
  • 14.13 uur aan het White Sands, New Mexico
  • 15.47 uur aan het Edwards AirForce Base, Californië

White Sands, New Mexico is een back-up. Er zijn dus eigenlijk maar vier landingsmogelijkheden, maar mocht het nodig zijn dan kan men altijd nog in New Mexico landen.