Russische astrologe grijpt naast 300 miljoen

Een rechtbank in Moskou heeft besloten de zaak van Russische astrologe tegen de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA te annuleren. De zaak draait om de inslag van de ‘impactor’ van de ruimtesonde Deep Impact. Het moederschip liet op 4 juli 2005 een projectiel met een massa van 370 kilogram los, waarna deze insloeg en een krater vormde op de komeet Tempel 1. Doordat de baan van de komeet enkele centimeters veranderde, eiste de astrologe een bedrag van 300 miljoen dollar van NASA.

De Russische astrologe Marina Bai stapte enkele weken na de inslag naar een rechtbank en eiste 300 miljoen dollar schadevergoeding van het Amerikaanse NASA. Volgens haar was het evenwicht van krachten in het universum verstoord en was er door de inslag op de komeet Tempel 1 een aanslag op haar spirituele- en levenswaarden gepleegd.

De rechtbank annuleerde echter de zaak 3 dagen geleden. De advocaten van Bai hebben onlangs aangekondigd in beroep te zullen. Marina Bai dreigt door te gaan tot het Europees Hof, aldus haar advocaat Aleksander Molotsjov. ”Het draait haar niet om het geld, maar om de verontschuldigingen van NASA.”

Bron: HLN