Eerste Braziliaan de ruimte in

Vanuit de basis Bajkonoer in Kazachstan is voor het eerst een Braziliaanse astronaut naar de ruimte vertrokken. Samen met een Amerikaan en een Rus is hij in een Sojoez-raket op weg naar het Internationaal Ruimtestation ISS.

(meer…)

Lees verder Eerste Braziliaan de ruimte in

Zonsverduistering in Nederland

Op onbewolkte plaatsen in Nederland was rond half één een gedeeltelijke verduistering van de zon te zien. De maan schoof precies tussen de aarde en de zon door,waardoor de schaduw van de maan op de aarde viel. Het zag eruit of er een hap uit de zon was genomen.

(meer…)

Lees verder Zonsverduistering in Nederland

Asteroïdeninslag verspreidde aards materiaal in zonnestelsel

Volgens een onderzoek aan de sterrenkundige universiteit van British Columbia in Vancouver heeft de inslag van een asteroïde van 65 miljoen jaar geleden ervoor gezorgd dat er aards materiaal en aardse levensvormen naar andere hemellichamen binnen ons zonnestelsel zijn verspreid. Het onderzoek werd vandaag gepresenteerd op Lunar and Planetary Science Conference in Texas, Verenigde Staten.

(meer…)

Lees verder Asteroïdeninslag verspreidde aards materiaal in zonnestelsel

Lancering Space Shuttle juli

NASA heeft aangekondigd dat tussen 1 en 19 juli 2006 weer een nieuwe lancering van de Space Shuttle Discovery (STS-121) is gepland. De NASA heeft de lancering tussen deze periode gepland zodat er nog werk en analyses kunnen worden verricht voor een veilige lancering.

(meer…)

Lees verder Lancering Space Shuttle juli

Mars Reconnaissance Orbiter in baan om Mars

Opnieuw heeft een onbemande ruimtesonde van de NASA de Rode Planeet Mars bereikt. Het contact met de Mars Reconnaissance werd een half uur verbroken doordat de sonde zich achter Mars bevond, maar tot opluchting van NASA bleek de sonde in een goede baan om Mars te vliegen.

(meer…)

Lees verder Mars Reconnaissance Orbiter in baan om Mars

Mogelijk vloeibaar water op Enceladus

Op een maan van de planeet Saturnus is mogelijk vloeibaar water ontdekt. Uit foto’s van het Amerikaanse ruimtevaartuig Cassini is af te leiden dat water spuit uit een geiser op de Zuidpool van de maan Enceladus. Ook zou stoom te zien zijn.

(meer…)

Lees verder Mogelijk vloeibaar water op Enceladus

End of content

No more pages to load