Nieuwe generatie weersatellieten

Europa’s nieuwste generatie weersatellieten heet MetOp. Drie exemplaren gaan de atmosfeer de komende jaren bestuderen vanuit een lage baan rond de aardse polen. De eerste MetOp wordt maandag om 18:28 uur gelanceerd vanaf de lanceerbasis Baikonoer in Kazachstan.

(meer…)

Lees verder Nieuwe generatie weersatellieten

Geen problemen met de Shuttle Discovery

De space shuttle Discovery heeft bij de lancering nauwelijks enige schade opgelopen. Dat hebben de astronauten met behulp van camera’s vastgesteld. Ze hebben het hitteschild ge├»nspecteerd en alleen wat krassen en vogelpoep gezien.

(meer…)

Lees verder Geen problemen met de Shuttle Discovery

Space Shuttle Discovery succesvol gelanceerd!

Het Amerikaanse ruimteveer Discovery is dinsdagavond voor een beslissende testvlucht vertrokken naar het internationale ruimtestation ISS. De spaceshuttle steeg op de nationale Onafhankelijkheidsdag met donderend geraas op van platform 39b van de basis Cape Canaveral in Florida.

(meer…)

Lees verder Space Shuttle Discovery succesvol gelanceerd!

Lancering Space Shuttle Discovery

Vandaag zal er weer na een jaar een lancering zijn van een Space Shuttle. De laatste Shuttle ging vorig jaar juli de ruimte in. Wanneer er geen problemen meer opduiken voor de Space Shuttle, dan zal de Discovery op 1 juli om 20.38 uur Nederlandse tijd gelanceerd worden.

(meer…)

Lees verder Lancering Space Shuttle Discovery

Lancering Space Shuttle gaat toch door

Medewerkers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hebben maandag een scheur ontdekt in het isolatieschuim rond de externe brandstoftank van het ruimteveer Discovery. Dat heeft de NASA meegedeeld. De voor dinsdagavond Nederlandse tijd voorgenomen lancering is volgens de website van de NASA vooralsnog niet in het geding.

(meer…)

Lees verder Lancering Space Shuttle gaat toch door

Saturnus heeft negen nieuwe maantjes

Met de Japanse 8,2-meter Subaru-telescoop op Mauna Kea, Hawaii, zijn negen nieuwe kleine Saturnusmaantjes ontdekt. De maantjes draaien in wijde, teruglopende banen rond de planeet, met omlooptijden tussen 862 en 1300 dagen.

(meer…)

Lees verder Saturnus heeft negen nieuwe maantjes

Lancering Space Shuttle Discovery uitgesteld

Vandaag zou er weer na een jaar een lancering zijn van een Space Shuttle. De laatste Shuttle ging vorig jaar juli de ruimte in. Wanneer er geen problemen meer opdoken voor de Space Shuttle, dan werd de Discovery op 1 juli om 21.48.41 uur Nederlandse tijd gelanceerd worden. Helaas gooide het weer op het laatste moment roet in het eten.

(meer…)

Lees verder Lancering Space Shuttle Discovery uitgesteld

End of content

No more pages to load