Lancering Space Shuttle Discovery 1 juli

NASA heeft besloten dat de lancering van de Space Shuttle Discovery op 1 juli plaatsvindt. Dit is de eerste keer dit jaar en de tweede testvlucht van de Space Shuttle Discovery sinds het ongeluk met de Columbia in februari 2003.

De afgelopen maanden is flink aan het ontwerp van de brandstoftak verbeterd voor de veiligheid. De Columbia stortte neer doordat tijdens de lancering isolatiemateriaal afbrak en de vleugel beschadigde. Hierbij kwamen de 7 bemanningsleden om het leven.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA besloten dat de Space Shuttle vanaf 1 juli een vlucht van 12 dagen maakt met 7 bemanningsleden. De Discovery zal op zijn vlucht een bemanningslid op het ruimtestation ISS afleveren en dat ook bevoorraden.

De lancering van Discovery staat gepland voor 21:48 uur Nederlandse tijd vanaf het Kennedy Space Center in Florida. Eenmaal aan boord van het ruimtestation gaat Reiter werken met de huidige vaste bemanning: de Russische commandant Pavel Vinogradov en NASA-astronaut Jeffrey Williams. Reiter verbleef eerder langdurig in de ruimte: 179 dagen aan boord van het Russische ruimtestation Mir.

Bron: Spaceflight Now