Rusland simuleert toekomstige ruimtevlucht naar Mars

De Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos zoekt naar vrijwilligers voor een 520-daagse ‘vlucht naar planeet Mars’. Om kans te maken op een plek in de definitieve selectie, moet je tussen de 25 en 50 jaar oud zijn, zo maakte Roskosmos op zijn officiële website bekend.

De ruimtevaartorganisatie zoekt een ervaren arts, een ingenieur, en een bioloog, die deel uitmaken van een selectie van vijf vrijwilligers. De gesimuleerde ruimtevlucht zal op het gebouw van de Russische Academie van het Instituut van de Wetenschappen in het noordelijke deel van hoofdstad Moskou gesimuleerd worden.

Het ruimtevaartuig zal bestaan uit vijf aparte modules met een totaal oppervlak van 550 kubieke meter, waarvan één module als basis en het landingsvaartuig moet dienen. De simulatie van de vlucht duurt volgens Roskosmos precies een maand. "We doen dit om astronauten te trainen voor toekomstige ruimtevluchten naar onze buurplaneet, en die vluchten zullen binnen enkele tientallen jaren plaatsvinden”, aldus een woordvoerder van Roskosmos.


“Binnen tientallen jaren de mens op planeet Mars”

Bron: Space.com