Spelers F.C. Barcelona in contact met ISS

De spelers van de Spaanse voetbalclub F.C. Barcelona hebben enkele dagen geleden het vluchtleidingscentrum in NASA’s Johnson Space Center in Houston bezocht. Nadat de selectie en de drie bemanningsleden van Expeditie 13 contact legde, daagde coach Frank Rijkaard astronaut Thomas Reiter uit om zijn voetbalkunsten in de ruimte te vertonen.

Het Duitse bemanningslid Thomas Reiter beantwoordde het verzoek met onder andere een ‘slowmotion-schot’, de inmiddels wereldberoemde ‘akà’ en een paar andere populaire voetbaltrucs.

Rijkaard vond het een grote eer om te praten met de astronauten in de ruimte: ‘Ik heb een paar spelers in het team die helden zijn op aarde. Maar ik denk dat jullie de ware helden zijn in de ruimte. Jullie doen fantastisch werk!’.

Het voetbalteam uit Spanje bracht clubshirts mee met rugnummer dertien en de naam van de bemanningsleden. Namens Expeditie 13 ontvingen de voetballers een foto van Barcelona genomen vanuit het ruimtestation en een Spaanse vlag die mee vloog met de Space Shuttle Discovery in juli.

De selectie van F.C. Barcelona is bezig met een promotietour door Mexico en de Verenigde Staten ter voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Bron: Guardian