Bemanning Discovery bezoekt het JPL

De bemanning van het ruimteveer Discovery, dat vorige maand de lucht inging, hebben donderdag een stop gemaakt bij het JPL om te discussiëren over hun recente missie met wetenschappers, ingenieurs en toekomstige astronauten.

De astronauten maakten deel uit van een zevenkoppige bemanning van de Discovery dat op de Onafhankelijkheidsdag richting het Internationale Ruimtestation ISS ging. Ze keerden op 17 juli na een succesvolle reis op aarde terug.

Tijdens de missie, maakte Sellers drie ruimtewandelingen. Wilson bestuurde de robotarm. Dit was Wilsons eerste ruimtevlucht sinds de aanname in het astronautenprogramma 10 jaar geleden. De vroegere ingenieur van het JPL deelde haar mening en ervaring over naar de vroegere medewerkers.

‘Wanneer je in de ruimte bent, zijn er geen grenzen’, zei Wilson. Ze voegde toe dat de wereld tezamen verscheen, zonder zichtbare landgrenzen. ‘Ik werd overweldigd door het feit dat het samen één is.’

Naast het uitvoeren van de geplande experimenten, was het ook een opdracht om Thomas Reiter achter te laten in het ruimtestation ISS. Hij zal er met twee andere bemanningsleden er nog een paar maanden blijven.

Bron: La Canada Valley Sun