Lancering Space Shuttle Atlantis voor derde keer uitgesteld

De Space Shuttle Atlantis gaat deze week niet meer de ruimte in. Ruimtevaartorganisatie NASA maakte maandag 28 augustus bekend de Space Shuttle weg te halen van zijn lanceerplek in verband met de nadering van de tropische storm Ernesto. De bemanning van de Atlantis moet tijdens de geplande vierdaagse missie verder bouwen aan het International Space Station (ISS).

Eerder werd besloten om de lancering van Space Shuttle Atlantis 1 dag uit te stellen. Door onweer op het Kennedy Space Center in Florida kon de Shuttle maandag niet de ruimte in. De NASA schatte eerder de kans dat het vertrek moet worden uitgesteld op 60 procent. Vrijdag is eveneens de bliksem ingeslagen op het platform.

Een nieuwe lanceermogelijkheid vindt plaats op 7 september aanstaande, maar de kans is niet groot dat Atlantis dan de ruimte in gaat. Daarna kan er een lange periode niet meer gelanceerd worden en vindt de eerste lanceermogelijkheid pas plaats op 26 of 27 oktober. Wanneer er dan problemen opduiken kan het ruimteveer pas laat in december gelanceerd worden.

Bron: NASA