Technici ontdekken klein gaatje in deur vrachtruimte Atlantis

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft bekendgemaakt dat een onbekend object een klein gat geslagen heeft in de radiator van een deur in de vrachtruimte van Space Shuttle Atlantis. Tijdens een grote inspectie aan het ruimteveer die deze week werd uitgevoerd in de hangar, ontdekte technici een klein gaatje met een diameter van 2,5 mm in Atlantis.

Bij drie voorgaande inspecties tijdens de missie werd het gaatje niet ontdekt. Het is nog onbekend wat de oorzaak van het ontstaan van het gaatje is geweest. Als de astronauten van missie STS-115 het gaatje eerder hadden opgemerkt, had NASA gegarandeerd dat het gaatje absoluut niet voor een onveilige landing zou zorgen.

De Shuttle Columbia brak in delen uiteen tijdens terugkeer van zijn laatste missie op 1 februari 2003. Op 1 februari 2003 verloor NASA het contact met de shuttle 15 minuten voor de verwachte landing op het Kennedy Space Center in Florida. De Shuttle had een wetenschappelijke vlucht van 16 dagen uitgevoerd. Brokstukken van de Shuttle kwamen terecht in de staat Texas.

Bron: Spaceflight Now