Yahoo doet poging om in contact te komen met aliens

Het Mexicaanse Teotihuacan, ooit een belangrijk godsdienstig centrum van de Zuid-Amerikaanse indianenbeschaving, wordt de lanceerplek van een digitale tijdscapsule. Vanaf een piramide in de historische stad wordt een boodschap voor buitenaardse intelligentie het heelal in gezonden.

In de loop van de week kunnen enthousiastelingen vanuit de hele wereld tekst, foto’s, video en geluiden opsturen waarvan men denkt dat ze wat zeggen over de menselijke aard. Deze bijdragen worden in het kader van Yahoo’s Time Capsule-project gedigitaliseerd en vervolgens op 25 oktober door middel van laserlicht de ruimte in gezonden.

De laser zal worden opgesteld op de zogeheten ‘zonnepiramide’ in Teotihuacan, een historische plaats die ook wel bekend staat als de Stad van de Goden, vlakbij het huidige Mexico City. In het eerste millennium was Teotihuacan het centrum van de toenmalige Zuid-Amerikaanse beschaving. Het is nog steeds niet duidelijk waardoor deze zo’n 1000 jaar geleden is ingestort.

In de jaren ’70 stuurde de astronoom Carl Sagan al eens opnamen van teksten en plaatjes het heelal in, om eventuele buitenaardse beschavingen inzicht te geven in de diversiteit van het leven op aarde. De opnamen werden meegegeven met de ruimtesonde Voyager, in de hoop dat dit onbemande ruimteschip ooit door buitenaarde wezens wordt onderschept.

Bron: ANP