ESA en Google Earth brengen aarde in beeld

Hoe ziet een vulkaanuitbarsting, stofstorm of een veranderende gletsjer eruit vanuit de ruimte? De Europese ruimtevaartorganisatie ESA geeft antwoord met een speciale informatielaag voor Google Earth. Vanaf nu beschikt het programma over 130 nieuwe satellietbeelden van natuurverschijnselen en historische monumenten. De beelden zijn eenvoudig op te roepen door in de zijbalk van Google Earth op ‘Featured Content’ te klikken, en daarna op het ESA-pictogram.

Eén muisklik is het begin van een indrukwekkende wereldreis vol gedetailleerde foto’s. Bij de beelden verschijnen informatie over belangrijke veranderingen in het milieu , feiten en cijfers, wetenschappelijke uitleg en theorieën.

Google Earth-directeur John Hanke: ‘Het bemoedigt ons dat de Europese ruimtevaartorganisatie Google Earth gebruikt om dit soort fascinerende informatie over en indrukwekkende opnames van onze planeet te laten zien. Zo zetten we weer een belangrijke stap om mensen wereldwijd te helpen hun omgeving beter te begrijpen’.

ESA’s directeur aardobservatieprogramma’s dr. Volker Liebig: ‘De integratie van ESA-beeldmateriaal in Google Earth biedt een uitgelezen kans om het brede publiek te interesseren voor ruimtetechnologieën, met name die voor aardobservatie en milieubescherming. Het materiaal is zo gekozen dat met Google Earth een reis rond de aarde in vogelvlucht kan worden gemaakt, om onze planeet in al zijn pracht te kunnen bewonderen, maar ook om te zien waar zich de kwetsbare gebieden bevinden’.

Bron: ESA