Excursie ruimtewandelen in Space Expo

Ruimte-instructeurs van Space Expo in Noordwijk geven tijdens de kerstvakantie twee keer per dag speciaal voor kinderen uitleg over wandelen in gewichtloosheid. Tijdens de informatieve doe-presentatie wordt met de hulp van de aanwezige kinderen de ruimte verklaard en ervaren ze hoe het is om in een ruimtepak te werken. Als exemplarisch voorbeeld wordt de Hubble Space Telescope gebruikt. De presentaties zijn niet alleen geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar maar ook voor volwassenen interessant en fascinerend.

De geschiedenis van de ruimtetelescoop Hubble in de ruimte geeft kinderen een goed beeld van de mogelijkheden om in de ruimte te werken en welke gevaren hierbij op de loer liggen. De ruimte-instructeur nodigt kinderen uit het publiek uit te helpen bij de demonstraties waarbij ze alles te weten komen over het werken in een luchtledige ruimte waar je nog gewichtloos bent ook!

Gedurende de openingstijden van Space Expo in de kerstvakantie rijdt de ruimtetrein naar ESA-ESTEC waar het Europese vrachtruimteschip ATV wordt getest. Dit echte ruimtevaartuig wordt volgend jaar gelanceerd, en zal dienen als voorraadschuur van het International Space Station. Ook wordt een bezoek gebracht aan ESA’s Herschel ruimtetelescoop. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is Space Expo gesloten.

Bron: Leidsch Dagblad