Word journalist op AstroVersum!

AstroVersum wordt steeds groter en vaker bezocht de afgelopen tijd. De site is één van de grootste en actueelste websites over astronomie en ruimtevaart van Nederland. Om ervoor te zorgen dat AstroVersum nóg actueler wordt, zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die op de website nieuwsberichten willen plaatsen. Interesse? Aarzel dan niet en help mee om per dag honderden bezoekers te voorzien van het actueelste en interessantste nieuws uit de wereld van de astronomie en de ruimtevaart!

Wat zijn de voordelen?
– Het vertalen van Engelse teksten gaat u voortaan een stuk gemakkelijker af
– Uw kennis op het gebied van astronomie en ruimtevaart zal erg stijgen
– U leert hoe u teksten goed kunt opbouwen
– U krijgt uw eigen @astroversum.nl e-mailadres, waarmee e-mails verzonden en ontvangen kunnen worden. Het postvak van het e-mailadres bevat maarliefst 2 gigabyte aan de ruimte!

Voorwaarden
– Enige kennis van de Nederlandse en Engelse taal
– Minimaal 3 nieuwsberichten per 2 weken
– Minimum leeftijd van 12 jaar

Herschreven of zelf geschreven, wat is het verschil?
Als u een bericht vindt op een andere site en u schrijft het in u eigen woorden op, of u vertaalt een bericht uit een andere taal, dan is het bericht herschreven. Gebruikt u een persbericht of gebruikt u meerdere bronnen en een stukje zelfonderzoek, dan kan u het bericht beschouwen als zelf geschreven.

Kost het plaatsen van nieuwsberichten veel tijd?
Soms wel, soms niet. De tijd die u nodig heeft voor het schrijven of plaatsen van een nieuwsbericht hangt af van de lengte van het stuk tekst. Daarnaast staat u er niet alleen voor, want de webmasters van AstroVersum voorzien de homepage ook elke dag van het recentste nieuws. Tevens kunt u geregeld nieuwsberichten over astronomie en ruimtevaart overnemen van het ANP, dat staat voor het Algemeen Nederlands Persbureau. De laatste optie is een kwestie van overnemen en plaatsen, wat toegestaan is.

Wat moet ik doen om journalist te worden?
Ten eerste stuurt u een e-mail naar AstroVersum, via de pagina ‘Contact’ onder de categorie ‘Site’. Het is aangeraden om alvast een account op het forum aan te maken (als u dat nog niet heeft gedaan), anders zullen wij een account voor u registreren. Via de e-mail krijgt u daarna een handleiding van het nieuwssysteem van AstroVersum. Binnen enkele minuten heeft u het plaatsen en veranderen van nieuwsberichten wel onder de knie en kunt u beginnen!

Kortom: als u interesse heeft, aarzel niet en word journalist van één van de grootste en actueelste website over astronomie en ruimtevaart van Nederland!