Zware storm bereikt morgen Nederland

Volgens het KNMI, wat staat voor het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, kan een zware stormdepressie aan het einde van deze week zorgen voor onstuimig weer. Momenteel is het nog onduidelijk hoe hard het precies gaat waaien en of de storm schade aan kan gaan richten, omdat de precieze voorspellingen sterk afhankelijk zijn van de exacte koers van de depressie.

Het KNMI voorspelt langs de kust een zuidwesterstorm, die tegen het middaguur windkracht 9 bereikt. Vrijwel het hele land krijgt te maken met zeer zware windstoten, van 100 tot 120 kilometer per uur.

Ook dieper landinwaarts kunnen zeer zware windstoten voorkomen. In het Waddengebied kan tegen de avond een zware storm, windkracht 10, de kop opsteken. Volgens het weerinstituut kunnen de windstoten verraderlijk zijn en grote schade aanrichten.

Afgelopen donderdag woedde ook al een storm. Langs de gehele Nederlandse kust stond windkracht 9 en in het westen was sprake van windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Het KNMI verwacht dat de storm van donderdag heviger wordt dan die van vorige week. Bovendien regent het donderdag flink. Dit kan problemen veroorzaken op de weg.

Meer voorspellingen voor het weer van de komende dagen en weken zijn te vinden op de weerpagina van AstroVersum; klik daarvoor hier.