Totale maansverduistering 3/4 maart 2007

Vannacht is er vanuit onze streken een totale maansverduistering te zien. Op AstroVersum verzorgen wij een webcast vanavond, wat deze prachtige maansverduistering wel verdient. Tevens zullen er om de paar minuten enkele hogeresolutie foto’s worden geplaatst. Lees gauw verder voor de live webcast van de totale maansverduistering!

Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met trage internetverbindingen en zullen er – naast foto’s met een hoge resolutie – ook kleinere foto’s verschijnen, te bekijken door middel van de live webcast. AstroVersum verzorgt de beelden vanuit twee plekken in Nederland, Maastricht en Eindhoven, dus als het bewolkt is, kunnen er alsnog beelden vanuit een andere locatie worden geplaatst.

Wil je zelf de standen van de verduisterde maan vastleggen, maar heb je geen camera tot je beschikking? Teken dan de verschillende fases op deze pagina (PDF). Je kan deze tekeningetjes uiteraard ook inscannen en opsturen naar AstroVersum.

» Hoe ontstaan maansverduisteringen?
» Informatie over maansverduistering 3/4 maart


Tijden (Nederland) [3 maart]
Begin maansverduistering halfschaduw: 21:17:11 uur
Begin maansverduistering kernschaduw: 22:30:22 uur
Begin totaliteit: 23:44:28 uur

Tijden (Nederland) [4 maart]
Hoogtepunt totaliteit: 00:20:56 uur
Einde totaliteit: 00:58:47 uur
Einde maansverduistering: 02:11:28 uur


Weersverwachting KNMI
Volgens het KNMI beloof het zaterdag een zeer onstuimige en natte dag te worden, maar uitgerekend in de avonduren komen we onder de invloed van een zwakke rug van hoge drukgebied. De kans dat het tijdens de maansverduistering opklaart is groot. In het noorden van het land wordt het weer waarschijnlijk wat minder gunstig en zeker in het uiterste noorden is er kans op bewolking. Maar ook hier zal tijdens een opklaring ongetwijfeld ook nog iets van de maansverduistering te zien zijn.

Status weer (KNMI: 20.00 uur)
Terschelling: Motregen
Den Helder: Licht bewolkt
Rotterdam: Licht bewolkt
Vlissingen: Half bewolkt
Eelde: onbewolkt
Lelystad: Zwaar bewolkt
Schiphol: Geheel bewolkt
Eindhoven: onbewolkt
Maastricht: Half bewolkt

Hieronder kan je een reactie achterlaten hoe het weer momenteel in jouw woonplaats is.


Live Webcast