Live webcast in het water gevallen door overbelaste server

Door de enorme drukte met de totale maansverduistering van 3 op 4 maart 2007 is AstroVersum lange tijd slecht bereikbaar of helemaal onbereikbaar geweest. Daarom hebben we samen met de provider helaas moeten besluiten gisteravond dat de site tijdelijk offline gehaald moest worden, omdat anders de server nog verder overbelast zou raken en meerdere sites de dupe zouden zijn van de duizenden bezoekers op AstroVersum.

Na vannacht stond de bezoekersteller (Onestat) al op ruim 13.000 unieke bezoekers en meer dan 40.000 hits. Door de plaatsing van een link naar onze live webcast op Nederlands grootste weblog Geenstijl.nl kwamen er per minuut honderden bezoekers binnenstromen. De site werd steeds trager en rond kwart voor 10, ruim drie kwartier voor het begin van de maansverduistering, werd de site onbereikbaar. In overleg met de provider is AstroVersum toen offline gehaald, in voorzorg voor langdurige problemen met de server.

We willen nogmaals ons excuus aanbieden voor het ongemak dat gisteravond is opgetreden. De bezoekers worden hartelijk bedankt voor hun enthousiasme en medewerking en hopelijk hebben jullie de verduisterde maan nog goed kunnen zien! We zijn momenteel de zaakjes op orde aan het stellen en verwachten dat de site vanavond weer helemaal functioneel is. Nogmaals, bedankt voor jullie enthousiasme en blijf het laatste sterrenkundig nieuws volgen op AstroVersum!