Apollo 11 astronaut Buzz Aldrin bezoekt Delft

Op dinsdag 13 maart vanaf 15 uur zal Apollo 11 astronaut, Buzz Aldrin, een lezing geven in het auditorium van de TU Delft. Het is allemaal lang onduidelijk geweest of hij zou komen en op welke dag. Gisteren zag het er naar uit dat hij niet zou komen, zo werd gemeld op de website van de TU Delft. Gelukkig is in de tussentijd nog het een en ander gebeurd, waardoor hij toch zal spreken op dinsdag.

Buzz Aldrin staat bekend als de tweede man op de maan. Samen met Neil Armstrong zette hij als eerste mens ooit stappen op de maan, nadat ze op 20 juli 1969 na vier dagen reizen de maan bereikt hadden. Vele luisteraars over de gehele wereld waren getuigen van de woorden "Houston, Tranquility Base here. The Eagle has landed”. Dit was het moment dat Edwin ‘Buzz’ Aldrin de maanmodule veilig op het maanoppervlak zette.

De unieke lezing is voor iedereen gratis! Nodig dus gerust al je vrienden en bekenden uit die geïnteresseerd zijn. Ook niet-studenten zijn welkom. Na afloop van het verhaal van de Apollo 11 astronaut zal er de mogelijkheid zijn om vragen te stellen.


Buzz Aldin bij de Amerikaanse vlag

Bron: TU Delft