Reparaties aan Space Shuttle Atlantis in volle gang

Vorige week zondag werd de Space Shuttle Atlantis van het lanceerplatform 39A teruggerold naar het assemblagehangar van de Space Shuttle (VAB). Er is ook de hele week gewerkt aan de bouw van het platform van de Space Shuttle om inspecties en reparaties te verrichten door de hagelbui beschadigde plekken.

De inspecties aan de externe tank van de Atlantis zullen volgende week worden afgerond. Sommige delen van de neus van de tank worden nu al geschuurd. De brandstofraketten zijn ondertussen gecontroleerd en technici zijn bijna klaar met de 20 tot 28 beschadigingen aan de linkerzijde van de vleugel.

Momenteel is er nog geen nieuwe lanceerdatum geprikt voor de Atlantis, maar de teams hopen het ruimteveer eind april klaar te hebben voor lancering.

Missie STS-117 staat gepland nadat het Russische Soyuz weer teruggekeerd is van het Internationale Ruimtestation ISS. De Soyuz levert een nieuw team af en brengt het oude team weer terug naar aarde rond eind april. Tussen het loskoppelen van de Soyuz en het aankoppelen van de Space Shuttle aan het ISS moet enige tijd zitten.

Bron: NASA