E.T. brengt bezoek aan Nederland

Een krater in de tuin… het wrak van een buitenaards ruimteschip… het bekendste ruimtewezen is geland bij Space Expo in Noordwijk! Carlo Rambaldi, de bedenker van het beroemdste ruimtewezen, komt op 5 april naar het ruimtevaartcentrum in Noordwijk om samen met E.T. de tentoonstelling ‘Atmosfere Spaziali: The Extra Terrestrial is Back!’ te openen. Deze schilderijententoonstelling is voor het eerst in Nederland en geeft een unieke kijk op de wereld van deze bijzondere kunstenaar. In 30 meesterwerken worden vreemde en onbekende planetaire werelden tot leven gebracht. De feestelijke opening wordt opgeluisterd door de leerlingen van de Graaf Florisschool uit Vogelenzang, die uitgedost als ruimtewezens E.T. en zijn schepper Rambaldi op gepaste en verrassende wijze zullen verwelkomen. In de befaamde Haagsche galerie Buddenbrooks wordt gelijktijdig met de tentoonstelling in Space Expo een overzicht gegeven van het levenswerk van Rambaldi als schilder onder de titel "From the beginning until now”.

Vanaf 5 april tot en met 5 juni aanstaande is de originele E.T. te vinden in Space Expo in Noordwijk Het beroemde ruimtewezen is in ons land om ook Nederland kennis te laten maken met zijn universum. Een buitenaardse wereld die net als E.T. zelf, bedacht en gecreëerd is door de internationaal befaamde Italiaanse kunstenaar Carlo Rambaldi. Rambaldi stond aan de wieg van het ruimtewezen en is dan ook de geestelijk vader. Hij bracht zijn creatie tot leven als operator van E.T. in de gelijknamige speelfilm. Voor zijn werk als schepper en animator van het aandoenlijke ruimtewezen ontving Rambaldi een Oscar. Later ontving hij deze belangrijkste onderscheiding ook voor zijn animaties in de latere speelfilms "Alien” en de "King Kong”film uit 1976. Alle drie de Oscar’s zijn de komende twee maanden in Space Expo in Noordwijk te bewonderen. In de filmwereld wordt Rambaldi geprezen om zijn artistieke vaardigheden, zijn authenticiteit en ongelofelijke creativiteit. Hij heeft dan ook meegewerkt aan de ‘special effects’ in meer dan 23 films!

Gezocht, vriendinnetjes en vriendjes voor E.T..
Space Expo staat in de twee maanden die de Rambaldi-tentoonstelling duurt in het teken van buitenaards leven. Rond dit thema worden kindvriendelijke films gedraaid. Kinderen gaan op zoek met een spannende speurtocht naar ruimtewezens in de expositie. Alle kinderen die verkleed als buitenaards wezen Space Expo bezoeken krijgen bij begeleiding van een normaal betalende ouder gratis toegang. Per ouder heeft één kind gratis toegang. Deze buitenaardse actie geldt ook voor echte ruimtewezens en loopt van 6 april tot en met 5 juni 2007 en is niet geldig in combinatie met andere kortingen. De tentoonstelling is, behalve op maandag, dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur. In de schoolvakantie en op feestdagen is de tentoonstelling ook op maandag geopend.

Bron: Space Expo