Franse UFO-bestanden vanaf vandaag openbaar

Frankrijk heeft als eerste land ter wereld al zijn kennis over UFO’s openbaar gemaakt. Op de site staan 1600 meldingen van UFO-verschijningen, gedaan in de afgelopen 50 jaar. Het online archief, dat zal worden bijgewerkt zodra nieuwe UFO’s worden gezien, ging vandaag, op de dag van de lancering, direct onderuit vanwege te grote belangstelling.

Van de 1600 incidenten is bijna 25% van klasse D, hetgeen zoveel wil zeggen dat er ondanks betrouwbare getuigen en een complete beschrijving van de gebeurtenissen en de omstandigheden er toch sprake is van “iets onverklaarbaars”. In zeker één geval waren er duizenden getuigen van een UFO, in andere gevallen was er sprake van ‘tastbaar’ bewijs zoals brandplekken of radarbeelden die duidden op onnatuurlijk grote snelheden en acceleraties.

Overigens is er lang niet altijd sprake van UFO’s. De duizend mensen die op 5 november 1990 melding maakten van flitsen aan de hemel, waren getuige van niets meer dan een in de atmosfeer terugvallend fragment van een raket. De namen van de mensen die de waarnemingen hebben gemeld, worden niet gepubliceerd om te voorkomen dat zij het mikpunt worden van pesterijen.

Bron: ANP