Wordt miljardair Bill Gates de zesde ruimtetoerist?

De maandag bij het Internationale Ruimtestation ISS aangekomen kosmonaut Fjodor Joertsjinchin denkt dat de Amerikaanse miljardair, tevens de rijkste persoon op aarde, Bill Gates eraan denkt om ‘de kosmos te veroveren’.

“Wie weet zal op een dag iemand zich in ruimte naast het hoofd van (de softwaregigant) Microsoft bevinden”, zei de nieuwe gezagvoerder van het ISS tegen Interfax op een persconferentie vanuit de ruimte. “Dit is voor mij de grootste verrassing van deze vlucht.”

Momenteel bevindt zich een andere stichter van Microsoft, de Amerikaan van Hongaarse afkomst Charles Simonyi (58), als vijfde ruimtetoerist in het ruimtestation. Het is volgens Joertsjichin precies die softwarespecialist die over Gates heeft verteld. De miljardair Gates zelf heeft nog geen plannen in verband met een ruimtereis publiek bekendgemaakt.

Gisteren weigerden de Russische ruimtevaartautoriteiten te zeggen wie de zesde ruimtetoerist zou zijn en gewaagden ze zelfs van een “geheim”. Space Adventures, het Amerikaanse bedrijf dat ruimtetoerisme organiseert, zei ook geen weet te hebben van ruimteplannen van Gates. Woordvoerster Natalya Devodets van Space Adventures zei dat haar bedrijf “geen enkel contact” met de miljardair heeft.

Bron: New Scientist