NASA-medewerker doodt collega en zichzelf

In het Johnson Space Center in de Amerikaanse stad Houston in Texas heeft een persoon schoten gelost. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en de Amerikaanse politie heeft de gewapende man zichzelf en een ingenieur van NASA van het leven beroofd. De schietpartij vond plaats in gebouw 44 van het Johnson Space Center.

De mensen in het NASA-complex zijn voor de zekerheid geëvacueerd. Volgens de Amerikaanse zender Fox News zou er acht keer geschoten zijn. Twee andere gijzelaars van de gewapende man zijn ernstig gewond, een derde gijzelaar werd vrijgelaten zonder verwondingen. Niet alleen de gebouwen van het complex zijn ontruimd, ook de scholen in de buurt van het ruimtevaartcentrum werden gesloten.

Directeur Michael Coats van het ruimtevaartcentrum identificeerde de gewapende man als Bill Phillips, een medewerker van de ruimtevaartorganisatie, en het dode slachtoffer als David Beverly, ook een werknemer van NASA. De politie heeft de aanleiding voor de schietpartij nog niet achterhaald, maar de directeur meldde dat er al lange tijd wat ruzie was tussen Beverly en Phillips.

De situatie begon om ongeveer 14.20 uur Amerikaanse tijd toen de politie op het Johnson Space Center af ging, omdat gemeld werd dat daar iemand met een pistool rondliep. Een getuige meldde tegelijkertijd twee schoten. Terwijl het SWAT-team probeerde de gewapende man uit te schakelen, werd er nog een schot gehoord.

Momenteel is er nog niets bekend over mogelijke uitstellingen van ruimtevluchten.


Plaats delict, complex van Johnson Space Center

Bron: CNN