Space Expo zoekt jonge astronauten

Het ruimtevaartcentrum Space Expo in Noordwijk is op zoek naar jonge astronauten die de komende tijd in enkele stimulatoren een verschillende ruimtevluchten willen nabootsen, zo maakte een woordvoerder van het bezoekerscentrum van ESA-ESTEC gistermiddag (maandag 7 mei) bekend. Het ruimtevaartcentrum in het westen van ons land stelt wel een aantal eisen, de winnaars krijgen een reis naar een ruimtevaartkamp van NASA in de Verenigde Staten cadeau.

De kandidaten moeten tussen de vijftien en achttien jaar oud zijn en moeten tevens de Engelse taal redelijk beheersen. De deelnemers worden op Hemelvaartsdag verwacht bij het ruimtevaartcentrum. De beste mannelijke deelnemer en de beste vrouwelijke deelneemster krijgen een geheel verzorgde reis van tien dagen naar het International Space Camp van Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA in Huntsville Alabama, Verenigde Staten.

Daar mogen de twee winnaars onder andere een gesimuleerde ruimtevlucht in een Space Shuttle meemaken en een gesimuleerde maanwandeling maken op onze natuurlijke satelliet. Samen met zo’n 150 jongeren uit de hele wereld maak je actief kennis met de ruimtevaart.

Bron: Space Expo