Ingeslagen object geen meteoriet maar ruimteafval

Ruim vier maanden geleden, in januari 2007, sloeg er een vreemd object uit de ruimte in in een badkamer van een huis in New Jersey, een staat in de Verenigde Staten. Eerder veronderstelden wetenschappers dat het maar een meteoriet betrof uit de ruimte, maar nu is bekendgemaakt dat het om een stuk ruimteafval gaat. Het eigenaardige object is hoogstwaarschijnlijk een stuk roestvrij staal dat afkomstig is van een satelliet of raket.

Volgens geoloog Jeremy Delaney van de Rutgers Universiteit in New Jersey komt er niet elke dag ruimteafval terecht op het oppervlak van onze planeet Aarde. “In dit geval trof het stuk afval helaas een woonhuis in de Verenigde Staten, maar dat gebeurd bijna nooit. Het betreft meestal een meteoriet, een deel van een meteoor die niet is opgebrand in de atmosfeer van de Aarde.”

Volgens Srinivasan Nageswaran, eigenaar van het huis, is het jammer dat het geen meteoriet betrof. “Het is toch leuker om een voorwerp te hebben dat je niet zomaar tegenkomt en dat niet door de mens is gemaakt.” Het object, dat de grootte van een golfbal heeft en even zwaar is als een kop met soep (bijna 400 gram), werd eerder aangezien als een meteoriet uit de ruimte, zo berichtte ook AstroVersum. Het object is een tijdje geleden, in april, overgekocht door een Amerikaans historisch natuurmuseum.

Bron: Space.com