Vliegtuig dringt luchtruim boven Cape Canaveral binnen

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft gisteren een privévliegtuig uit de lucht gehaald nadat de piloot van het vliegtuig het luchtruim boven de lanceerbasis Cape Canaveral was binnengedrongen. Even ontstond er lichte paniek binnen de ruimtevaartorganisatie, omdat het vliegtuig recht boven Space Shuttle Atlantis vloog die al op zijn lanceerplatform stond, maar nadat het vliegtuig uit de lucht werd gehaald bleek het niet te gaan om een mogelijke terroristische aanslag.

Toen de piloot ondertussen doorkreeg dat hij met GPS en met een radio geen contact kon leggen met de mensen op het complex van de ruimtevaartorganisatie, vertrok een helikopter richting het vliegtuig en zette het de piloot en zijn privévliegtuig veilig op de grond. Nadat de 46-jarige Michael Dunn landde, was een team van de FBI al gearriveerd op het vliegveld waar hij landde. Omdat Dunn zich heeft vergist en geen kwade bedoelingen had met de actie, werd hij niet aangeklaagd.

Sinds 11 september 2001, na de aanslagen op het World Trade Center in New York, is het ten strengste verboden om het luchtruim boven het Kennedy Space Center te betreden. Gelukkig liep het deze keer wel goed af.

Bron: Yahoo!