NASA: ‘Meer inkomsten door bedrijven op de Maan’

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is op zoek naar investeerders van bedrijven die toekomstige bemande reizen naar onze natuurlijke satelliet, de Maan, willen financieren. Volgens de directeur van de ruimtevaartorganisatie, Neil Woodward, wordt het organiseren van reizen naar de Maan op deze manier een stuk gemakkelijker. Met deze uitspraken lijkt het er op dat de maanreizen in de toekomst een grote ‘commerciële happening’ worden.

Volgens Woodward vindt de ruimtevaartorganisatie het een goede idee om samen te gaan werken met bedrijven. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is van plan om vanaf 2020 te starten met de bouw van een gigantisch ruimtecentrum op onze naaste buur, waar mensen maanden achterelkaar moeten verblijven, net zoals wat nu gebeurt met het Internationale Ruimtestation (ISS). In het begin wil NASA nog wel astronauten sturen naar de Maan, maar daarna moeten bedrijven het roer over gaan nemen.

Vanaf 2024 moet de maanbasis af zijn, die op één van de polen van de Maan komt te liggen. De maanpolen zijn volgens NASA goed bruikbaar, de omstandigheden zijn niet zo ruig als op Aarde en er is langdurig daglicht. Voor dit project en voor de permanente basis zullen nog meer particuliere geldschieters worden aangezocht. Voordat er sprake is van een permanente menselijke aanwezigheid op de Maan, moet er eerst nog een lang voortraject worden afgelegd.

Bron: Reuters