Baas NASA: ‘Geen geld verspillen aan klimaatsverandering’

De baas van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, Michael Griffin, heeft hard uitgehaald naar het Amerikaanse congres. Volgens Griffin zijn de mensen die zich druk maken om het toenemende broeikaseffect ‘arrogant’ en ‘onwetend’. Hij zei ook dat de NASA alleen onderzoek doet naar de klimaatsverandering, maar niet meedoet aan de ‘paniek’ die heerst bij politici. Enkele wetenschappers bij de ruimtevaartorganisatie lieten gisteren weten ‘geschokt’ te zijn door de uitspraken van Griffin.

Tegenover de Amerikaanse radio NPR zei Griffin het volgende: “Het is juist dat we moeten opletten en er voor moeten zorgen dat het broeikaseffect niet verergert. De klimaatsverandering op Aarde is er nu eenmaal en is denk ik het beste klimaat dat we kunnen hebben. Mensen die vinden dat dit klimaat niet fijn is zijn arrogant”. Met deze uitspraken haalt Michael Griffin opnieuw fel uit naar het Amerikaanse congres, nadat hij eerder dit jaar meerdere programma’s voor het verminderen van de klimaatsverandering stopzette.

“Griffin is er zich niet bewust van dat 170 landen op aarde er van overtuigd zijn dat de klimaatsverandering een ernstig probleem is en gaat worden, waar miljoenen tot miljarden mensen onder moeten gaan lijden”, benadrukte de hoofdklimatoloog van de NASA. Volgens Hanson zijn de stopzettingen van verschillende programma’s voor onderzoek naar het klimaat om de gedachtes van Griffin stopgezet.

Volgens Michael Griffin is de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de beste organisatie voor het onderzoeken van de klimaatsverandering op onze planeet. De baas van de ruimtevaartorganisatie vindt het goed om gegevens over het klimaat te openbaren aan wetenschappers en politici, maar Griffin wil niet dat de NASA de problemen op moet gaan lossen. “Dat doen ze maar zelf.”