Bekijk de lancering van Atlantis live op AstroVersum!

Zaterdagnacht 9 juni, 01.38 uur. Na een lange tijd vertrekt er dan eindelijk een ruimteveer: Space Shuttle Atlantis. Nadat de oorspronkelijke lanceerdatum van 15 maart enkele keren verschoven werd, mede door een hagelbui die de externe tank van de Shuttle trof, heeft NASA het vertrouwen dat het komende zaterdag dan eindelijk gaat gebeuren. Wil je de lancering zien op AstroVersum? Lees dan gauw verder en chat komende zaterdagnacht ondertussen gezellig met bezoekers van onze site!

Het hoofddoel van de missie STS-117 is het installeren van een nieuwe set zonnepanelen op het International Space Station (ISS), want zo kunnen verschillende wetenschappelijke modules, zoals Columbus van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, tijdens een uitgebreide missie aan het eind van dit jaar geplaatst worden op het ruimtestation. Omdat deze modules niet geplaatst kunnen worden zonder de aanwezigheid van deze zonnepanelen, zijn ze uiterst belangrijk en zo staat de astronauten van STS-117 een grote en belangrijke taak te wachten.

Wie blijft en wie gaat?
De Amerikaanse astronaut Clayton Anderson zal de plaats innemen van de Amerikaanse astronaute Sunita Williams, die onlangs nog een record doorbrak. Williams zal samen met andere vijf astronauten terugkeren naar de aarde.

Hoe kan ik de lancering zien?
De lancering van Space Shuttle Atlantis vindt zaterdagnacht om 01.38 uur plaats. Tijdens de lancering kan jij als bezoeker samen met andere bezoekers de lancering rechtstreeks bekijken, en wel via AstroVersum! De lancering wordt uitgezonden op NASA’s televisiezender ‘NASA TV’ en is hier te bekijken. Ondertussen kan er gediscussieerd worden met andere bezoekers over deze missie en kan je op AstroVersum de laatste updates volgen. Kijk dus mee en ervaar het prachtige moment wanneer de raketten van de shuttle beginnen te ‘brullen’ en zes astronauten op weg gaan naar de ruimte!