Foto’s en beelden van lancering Space Shuttle Atlantis

De Space Shuttle Atlantis is op weg naar het Internationale Ruimtestation ISS en is dus begonnen aan zijn missie STS-117. Om 01.38 uur Nederlandse tijd precies vloog de shuttle weg van het lanceerplatform in Florida. Omdat AstroVersum helaas niet in staat was om het rechtstreekse verslag te verzorgen in verband met problemen met mijn internet, plaatsen we nu als eerste site over astronomie en ruimtevaart een video van de lancering!

Wil je de video van de lancering bekijken? Dat kan op AstroVersum! Op deze pagina kan je in onze videoplayer helemaal onderaan een filmpje vinden van de lancering van Space Shuttle Atlantis. Het filmpje duurt 9 minuut en laat ook de afkoppeling van het ruimteveer zien. Neem dus gauw een kijkje op onze media pagina en geniet van de lancering!

Vandaag zullen er nog enkele ontbrandingen plaatsvinden, zodat Space Shuttle Atlantis uiteindelijk in dezelfde baan als het Internationale Space Station (ISS) komt. Ook zullen de ruimtepakken klaargemaakt worden. Morgen om 21.20 uur Nederlandse tijd zullen er foto’s van het hitteschild gemaakt worden door bemanningsleden van het ruimtestation, met 200mm, 400mm en 800mm telelenzen! Een uur later koppelt Atlantis aan het ISS en een paar uur later betreden de astronauten het internationale ruimtestation.


Space Shuttle Atlantis, 7 seconden na de lancering


De astronauten zwaaien naar de mensen voordat ze aan hun reis beginnen


Lancering van Atlantis, die door veel mensen gevolgd werd