Landing Space Shuttle Atlantis tot morgen uitgesteld

Wegens slecht weer boven het Kennedy Space Center kon Space Shuttle Atlantis vandaag niet landen in Florida. De eerste poging om 19.54 uur werd geschrapt, waarna de tweede poging van 21.30 uur ook geschrapt werd. De twee pogingen waren de enige twee landingsmogelijkheden voor het ruimteveer en de zeven astronauten aan boord. Morgen wordt er opnieuw een poging gewaagd; de eerste poging vindt om 20.18 uur plaats.

Het weerbericht voor het Kennedy Space Center kun je hier vinden, en het weer van Californië hier op de weerpagina van AstroVersum.

Rechtstreeks verslag
20.00 uur – Helaas, de landing is definitief afgelast voor vandaag. Morgen volgen er nieuwe pogingen. Atlantis kan morgen in Florida landen om 20.18 en 21.54 uur Nederlandse tijd. Voor Californië is dat 23.27 uur en zaterdag om 01.56 uur – Hiermee komt er ook een einde aan dit verslag. Hopelijk tot morgen!
18.30 uur – Er is niet veel hoop dat de tweede poging wel door zal gaan. Rond de klok van kwart over acht wordt er meer informatie verwacht van de NASA.
18.18 uur – Eerste lanceerpoging is geannuleerd. De tweede poging vindt plaats om 21.30 uur. Afwachten dus of het dan wel lukt.
18.00 uur – Over een half uur weten we of het een ‘go’ of ‘no go’ wordt voor de landing van vanavond van het ruimteveer Atlantis.