NASA maakt spellingsfout op spandoek Endeavour

Wat betekent NASA? Geen National Aeronautics and Space Administration, maar Not A Spell-Checker Around. De NASA heeft afgelopen week een enorme spellingsfout op de spandoek van de Space Shuttle Endeavour gemaakt.

Met fotografen van lokale, nationale en wereldwijde nieuwsmedia in de omgeving, verplaatste de NASA afgelopen week de Shuttle naar het Kennedy Space Center voor de lancering op 7 augustus.

Op de voorgrond van de Shuttle hing een spandoek met sterretjes, rood-wit-blauwe kleur en ‘Go Endeavor!’. Inderdaad, een spelfout, want het moet Endeavour zijn.

De spandoek met de spelfout hing maar 90 minuten op en daarna werd het vervangen door een goede: ‘Go Endeavour!’.

Er is de afgelopen maanden veel gesleuteld aan het ruimteveer Endeavour en sinds jaren gaat de shuttle weer een ruimtevlucht maken. Door enkele aanpassingen kan de Shuttle zorgen voor de verdeling van elektriciteit in het ISS door het plaatsen van een het Station-Shuttle Power Transfer System. Door het SSPTS kan Endeavour tijdens zijn missie STS-118 continu elektriciteit van het ruimtestation ‘aftappen’, waardoor de missie in plaats van twee weken zelfs bijna drie weken kan duren. Op 23 augustus 2007 moet Endeavour landen op het Kennedy Space Center in Florida.