36.000 foto’s Apollo-programma op het internet

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat in samenwerking met de Staatsuniversiteit van Arizona, Verenigde Staten, 36.000 foto’s van het Apollo programma in de jaren zestig en zeventig digitaliseren en online zetten op internet, zodat iedereen ter wereld ze kan bekijken. Alle foto’s zullen verschijnen in de originele resolutie en zullen in totaal ongeveer 48.000 gigabyte in beslag nemen. Op de volledige resolutie zijn zelfs de pixels te zien. Maar maak je geen zorgen; de foto’s zijn ook in kleinere afmetingen te bekijken.

Een deel van dit aantal staat al online op het net, maar de NASA wil nu de boxen met foto’s, die op dit momenteel in grote vriezers in NASA’s Johnson Space Center opgeslagen liggen, openen en alle foto’s gaan digitaliseren. Het gaat om de originele opnamen.

Op 20 juli 1969, een legendarische dag in de geschiedenis van de ruimtevaart, landden Neil Armstrong en zijn Amerikaanse collega’s succesvol op het maanoppervlak. Sindsdien zijn er meerdere mensen op onze naaste buur geland, maar sommige mensen denken dat de beelden van de missies opgenomen zijn in studio’s in Hollywood en dat het Apollo-programma dus één grote hoax is. Misschien is de beslissing om de 36.000 foto’s op het internet te zetten wel de reden voor de ruimtevaartorganisatie om de laatste twijfels bij mensen weg te nemen over de echtheid van het programma.