Spacetelescope Contest – Stem nu!

Welkom bij de Spacetelescope Contest op AstroVersum. In deze contest strijden verschillende foto’s van de Hubble Space Telescope, het Chandra X-ray Observatory en de Spitzer Space Telescope om de eerste plek. Maar er wordt niet alleen gekeken naar hoe mooi de foto is, ook kan je kijken naar wat er zo bijzonder is aan de foto. De Hubble Space Telescope fotografeert namelijk meestal in visueel licht, het Chandra X-ray Observatory in röntgenlicht en de Spitzer Space Telescope in infrarood licht. Lees gauw verder, bekijk de kandidaten en stem!

In totaal nemen zestien foto’s deel aan de contest. De zestien foto’s strijden ieder in de eerste ronde tegen een andere foto. Wie er naar de tweede ronde door zal gaan bepaal jij als bezoeker van AstroVersum natuurlijk. Uit de eerste ronde zullen er acht winnaars naar voren komen die verdergaan in de tweede ronde. Daaruit komen weer vier winnaars, die het tegen elkaar op zullen moeten nemen in de halve finales. De twee foto’s die uit de halve finales naar voren komen nemen het op in de eindstrijd: de finale. Wie die wint, is de winnaar van de Spacetelescope Contest van 2007!

Gespeeld

Wedstrijd 1 (winnaar: Cat’s Eye Nebula):

Wedstrijd 2 (winnaar: Orion Nebula):

Programma
Eerste ronde

Wedstrijd 3:

Wedstrijd 4:

Wedstrijd 5:

Wedstrijd 6:

Wedstrijd 7:

Wedstrijd 8:

Tweede ronde

Wedstrijd 9:
Cat’s Eye Nebula – Orion Nebula

Wedstrijd 10:
Winnaar wedstrijd 3 – Winnaar wedstrijd 4

Wedstrijd 11:
Winnaar wedstrijd 5 – Winnaar wedstrijd 6

Wedstrijd 12:
Winnaar wedstrijd 7 – Winnaar wedstrijd 8

Halve finales

Wedstrijd 13:
Winnaar wedstrijd 9 – Winnaar wedstrijd 10

Wedstrijd 14:
Winnaar wedstrijd 11 – Winnaar wedstrijd 12

Finale

Wedstrijd 15:
Winnaar wedstrijd 13 – Winnaar wedstrijd 14

Discussiëren
Wil je met andere bezoekers van AstroVersum discussiëren over de kandidaten en de winnaars? Dat kan! Via het onderstaande reactievenster kun je een reactie achterlaten.