Ongewoon hoge activiteit van meteoren; opnieuw heldere vuurbol waargenomen

Op 13 september is rond 3 uur in de ochtend (UTC -6), een extreme vuurbol gezien boven New Mexico. De vuurbol trok langzaam over een deel van de noordwestelijke hemel. De magnitude die de vuurbol had, was -14,6. De magnitude is gebaseerd is op de video. Dit betekent dat de vuurbol 4x helderder is dan volle maan!

De vuurbal had een zuivere groene kleur, en zo helder dat het kijken ernaar niet fijn was, voegt Harald Edens toe, die woont in de Magdalena bergen in het westen van Socorro, New Mexico. “De vuurbol viel uiteen toen ik hem zag, de deeltjes gingen parallel met de vuurbol. De kleinere deeltjes van de vuurbol hadden verschillende kleuren, de meeste rood. Ik denk dat het een stuk ruimteafval is.”

Update:
Opnieuw is er een heldere vuurbol op de video vastgelegd. Tom King registreerde twee dagen geleden met zijn all-sky camera vanuit de Amerikaanse staat ook een extreem heldere vallende ster. Volgens Chris Peterson, die het Cloudbait Observatory in de Verenigde Staten bezit, is er een ongewoon hoge activiteit van meteoren de laatste paar dagen. Tientallen meteoren registreerde hij eveneens met zijn camera. Waarschijnlijk zijn de vallende sterren afkomstig uit het sterrenbeeld Camelopardalis.